Boekweit Quinoa Crème

DRUK DRUK DRUK DRUK DRUK.

Ik heb het de laatste tijd écht druk. Qua activiteiten? Nee, dat valt wel mee. Vooral veel aan het nadenken over van alles en nog wat. Soms denk ik na en weet ik niet eens precies waarover. Ik merk gewoon dat ik niet echt in het moment ben. In het nu.

Nadenken nadenken
Helaas bestaat er nog geen knop of afstandsbediening om je hersenpan eventjes uit te schakelen. Anders had ik die al wel gekocht!!! Een stuk wandelen, frisse lucht inademen en weg van die telefoon en laptop helpt me dan wel. Ik vind keuzes maken heel spannend. Zou het eraan liggen dat ik heel veel dingen leuk vind? En dat als ik iets kies, het automatisch betekent dat ik die 100 andere dingen niet kan doen? Oh wat vind ik het lastig als ik bij een leuk eettentje zit, het menu opensla en 10 gerechten zie staan die ik zou willen proeven.

Maar een keuze, is maar een keuze (dit zeg ik de laatste tijd non-stop tegen mezelf haha, werkt kalmerend). En door iets te kiezen én te doen, ervaar je vanzelf hoe het is. En dan zal ook blijken of iets bij je past of niet. Komt alles niet neer op: geloven in jezelf en op je intuïtie? En erin geloven dat alles wel goedkomt. En als een keuze die je gemaakt hebt minder leuk uitvalt dan “verwacht”, dan maak je gewoon weer een andere keuze.

Tolerant en lachend India
Ik denk de laatste tijd vaak terug aan India, mijn laatste reis. Ja, het was smerig. Ja, het was best gevaarlijk om alleen als blonde dame te reizen, ja ik ben strontziek geworden. Maar India heeft een behoorlijke impact op mij gehad, in positieve zin. Ik heb zoveel armoede gezien, maar tegelijkertijd zoveel geluk. Wellicht is het niet juist van mij om “lachen” aan geluk te koppelen, maar als ik lach, verdorie, wat voel ik me gelukkig. Het lachen van mensen, de tolerantie van mensen. De trein vertrekt 5 uur later? Ok, daar doen we het mee. Hier in Nederland zou de hel losbarsten. Ook heb ik veel gesprekken gehad met andere reizigers over “in het nu leven”. Dat we over zoveel dingen nadenken en allerlei mogelijke scenario’s bedenken. En het NU, gaat gewoon langs ons af.

Reizen in India
In India vlakbij Rishikesh. Zon en regen op hetzelfde moment.

Hoe dan ook: je ergens van bewust zijn, is 1. Iets écht kunnen toepassen, is een ander verhaal. Stapjes maken! Laatst dikke treinvertraging van ruim 2 uur. Een man naast mij vloeken en tieren. En ik kon het gewoon “loslaten” en accepteren. Uiteindelijk kom ik wel thuis, dacht ik. Ook door een kleine miscommunicatie met mijn ouders eens twee uur gewacht op het treinstation. Ik ben ergens een lekkere bak koffie gaan drinken en heb iets gelezen. Kan gebeuren. Vroeger (lees: 1 jaar geleden) was ik echt pissig geweest.

Doei energiedipje
Voor al dat denk én doewerk mag een goed ontbijtje natuurlijk niet ontbreken. En het liefst een snel en voedzaam ontbijt. Deze Boekweit & Quinoa Crème heb ik in de afgelopen week zo’n 4 keer gemaakt en… geen energie dipje! Boekweit en quinoa zijn trage koolhydraten en houden de bloedsuikerspiegel redelijk stabiel. En de eiwitten zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam door je lichaam worden opgenomen. Hier vind je een interessant artikel over de combinatie eiwitten en koolhydraten. Dit ontbijtje, overigens glutenvrij, is in een mum van tijd gemaakt. De boekweit en quinoa laat je weken terwijl je slaapt. S’ ochtends gaan alle ingrediënten in een kom, staafmixer erop, versieren met toppings en genieten maar.

Ingrediënten (1 portie)

40 gram boekweit
30 gram quinoa
25 gram plantaardig eiwitpoeder (ik gebruik deze)
1 el chiazaad
1/2 banaan
1 el pindakaas (deze is mijn favoriet) of een andere notenpasta
1/2 tl Himalaya zeezout
150 ml plantaardige melk (meer/minder afhankelijk van de gewenste dikte)

Toppings: wat je hartje begeert

Werkwijze

 1. Week de boekweit en quinoa in koud water (terwijl je slaapt – minimaal 2 uur).
 2. Spoel de boekweit en quinoa met behulp van een zeef.
 3. Doe alle ingrediënten in een diepe kom of maatbeker.
 4. Mix alles met de staafmixer tot een romige crème.
 5. Versier het met je favoriete toppings & geniet ervan 🙂
Glutenvrij en voedzame ontbijt crème van boekweit en quinoa
Zoals je kunt zien: liefde voor toppings

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. zonderzooi schreef:

  Die pap lijkt me echt heerlijk! En ik ben soms ook zoooooo druk in mijn hoofd met miljoen ideeën. Bij het opstaan even alles op een briefje schrijven helpt echt, of voor het slapengaan.

  Liked by 1 persoon

  1. realfoodfillment schreef:

   Ja goeie. Soms zit ik mezelf ook in de weg daarmee, veel ideeën en aan einde vd dag niets gedaan omdat ik mezelf overweldig haha. Terwijl als ik iedere dag focus op één ding, dat ook afmaak, heb ik aan het einde vd week gewoon 5 dingen gedaan. Ah, bij elke kwaliteit (creativiteit) hoort een valkuil 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s