Over

100% plantaardige veganistische recepten

De stap naar pure voeding

Gekweld door verschillende gezondheidsproblemen en een arts die maar crèmes en medicijnen bleef voorschrijven. Ik begon me steeds vaker af te vragen wat de oorzaak was. En wat als die nou aangepakt zou worden in plaats van de symptomen?

Mijn moeder stelde voor om naar een praktijk voor Natuurgeneeskunde te gaan. Als ik nu terugkijk, was deze ervaring hetgeen wat alles rondom voeding voor mij veranderde. Pure voeding stond centraal. Veel groenten en fruit, volkoren granen. Geraffineerde suikers, tarwe en gist bleken voor mij uit den boze te zijn. Mijn eczeem en andere gezondheidsproblemen verdwenen langzaam maar zeker. Ik realiseerde me hoe groot de impact is van voeding op de gezondheid. Natuurlijke, pure ingrediënten herkent mijn lichaam en weet ermee raad. Bewerkte producten zorgen voor verwarring. Heel logisch eigenlijk, maar ik stond hier nooit echt bij stil.

Tropisch fruit met chiapudding

Minder dierlijke producten

Realfoodfillment ontstond tegelijkertijd met mijn besluit om 100% plantaardig te gaan eten. Geen dierlijke producten meer. Gedurende 4 maanden heb ik mezelf hierin verdiept, nieuwe gerechten uitgeprobeerd en vooral een nieuwe balans proberen te vinden. Er is bij mij ook een groot stuk bewustzijn ontstaan over de dier-en veehouderij en de impact op de wereld.

Toch heb ik besloten (in ieder geval voor nu) om niet strikt 100% plantaardig te blijven eten. Waarom? Ik hou al vanaf jongs af aan enorm van koken en alles rondom voeding. Sommige smaken zijn simpelweg onvervangbaar, zoals de zure smaak van boerenyoghurt en een luchtige omelet. Daarnaast wilde ik flexibel kunnen zijn, bv. op reis of in een restaurant en wellicht de allerbelangrijkste reden: naar mijn eigen intuïtie kunnen luisteren. Wat wil mijn lichaam op dit moment eten?

Real Foodfillment

Passie voor natuurlijke voeding én passie voor koken. En hoe leuk is het om iets, wat je enorm aan het hart ligt, met anderen te kunnen delen? Aangezien ik altijd van schrijven heb gehouden, besloot ik een blog te beginnen.

De naam is afgeleid van het Engelse woord ‘fulfillment’: voldoening. Dat is namelijk wat ik voel, als ik mezelf voed met eerlijke, gezonde producten en iets zelf bereid heb. Ik geloof dat het ontstaat door een stukje betrokkenheid. Betrokkenheid, bij wat je uiteindelijk eet. Het resultaat is meer waardering voor voeding en uiteraard dikke trots over wat je helemaal zelf gemaakt hebt.

Echte liefde voor echt eten